LADY MAC op landjuweelfestival (2/11)

img

De monsterlijke taferelen zorgen voor bijna filmische beelden. De zeven jonge actrices schakelen met gemak van volgzame verleidelijke vrouwen naar lompe, vlezige mannen. Naar mensen van vlees en bloed die door wraak, jaloezie en onmacht beesten worden. Ze maken Macbeth van onze tijd met linken naar wereldleiders, grootheidswaanzin en #metoo.

(uit het verslag van de selectiejury van het Landjuweel)

 

Onze jongeren zijn erin geslaagd om met LADY MAC een plaatsje op het prestigieuze Landjuweelfestival te bemachtigen! We zijn enorm trots op deze prestatie! Ze staan immers als enige jongerenproductie tussen allemaal voorstellingen van volwassenengroepen te schitteren.

Op vrijdag 2 november om 19u30 staan ze geprogrammeerd in C-Mine Genk. Tickets kan je op de website van het Landjuweelfestival bestellen.

Maar vooraleer ze naar Genk trekken, hernemen onze jonge veulens LADY MAC nog een laatste keer in de Kempen, op maandag 22 oktober om 20u15 in Schouwburg Rex in Mol. Tickets kan je via de website van cc 't Getouw bestellen.

 

Mannen. Overal mannen. Mannen doorweekt van het zweet. Mannen doorweekt van het bloed. En tussen al die mannen. Haar man. Haar Mac. Haar held.
En zij? Zij zit thuis. En wacht. Maar waar wacht ze op? Het borrelt vanbinnen. Het wil eruit. Het wil iets anders. Het wil niet wachten. Het wil nu!

De jongeren van de MicrooB blazen het stof van de Shakespeare klassieker Macbeth en brengen het verhaal vanuit een fris en vrouwelijk perspectief.

Tekst: Katrien Vanreusel naar William Shakespeare

Regie: Katrien Vanreusel

Spel: Lizzy De Scheemaecker, Robin Van Reet, Tine Moons, Lisa Renders, Robin Van Mol, Sidney Van Genechten, Aline Debie

[foto: Sofie Wanten]