Even terugblikken...

img

Ons nieuwe theaterseizoen begon wat vroeger dan anders: in september brachten we LO FA(T)TO, een zelfgemaakte voorstelling op locatie in de loods van Sleurs. Het kostte onze cast bloed, zweet en ook wel een traantje om deze tragikomedie te maken, maar de reacties van ons publiek maakten alles goed. En ze konden ook het Landjuweel overtuigen. Bert Leysenkring heeft zo een nominatie voor de longlist van volgend jaar op zak, en dat voor het achtste jaar op rij!

Tijdens de herfstvakantie trokken we met onze ploeg naar dat jaarlijkse Landjuweelfestival, deze keer in C-Mine Genk. Onze dames van de MicrooB waren immers geselecteerd met hun productie van vorig jaar, LADY MAC. Ze stonden als enige jeugdproductie te schitteren tussen de volwassen. Een prachtige avond, want de reacties waren unaniem lovend. Gevolg: een fiere theaterkring!

Op 24 november hadden we voor het eerst een gastvoorstelling op ons programma staan: Daan Hugaert (bekend van THUIS en WITSE) bracht zijn beklijvende solovoorstelling SPAANS KRIJT 2.0. Een ontroerend verhaal over oorlog, liefde en gemis, met de kracht van de vertelling als rode draad.

We gaan nu even nagenieten van de fijne voorbije maanden, maar lang zitten we niet stil. Achter de schermen wordt al wat gewerkt aan onze volgende productie BIJ HET KANAAL NAAR LINKS. Houd deze data in maart alvast vrij: 2, 8, 13, 15, 16, 20, 22 & 23 maart 2019. Voor de regie doen we opnieuw beroep op Stijn Van de Wiel, die je nog kent van 'De luitenant van Inishmore' en 'Achterklap'. Op het podium staan Véronique De Coninck, Koen Van Hout, Freja Van Mensel, Jelle Van den Brande, Alex Martens en Gert Vreys.

In mei staat onze jeugd weer voor de deur met een nieuwe voorstelling, opnieuw in regie van Katrien Vanreusel. Never change a winning team ;-) Hun speeldata zijn 3, 4, 5, 10 & 11 mei 2018.

Meer info over deze producties vind je binnenkort op de website, op Facebook en Instagram.

We wensen jullie alvast gezellige kerstdagen en een sprankelend nieuw jaar!